Hoe draagt een hond bij aan plezier op de werkvloer?

Mensen die wel eens bij ons op kantoor zijn geweest, hebben vast wel eens kennis gemaakt met een van de honden die hier gezellig rond dartelen. Was het Noran, of Noortje of onze nieuwe aanwinst Tommie? Team Emveflex is gek op deze harige collega’s!

Honden op de werkplek is een veelbesproken onderwerp. Welke voordelen geeft het? En moet je ook rekening houden met nadelen? In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje. Spoiler: er zijn veel meer voordelen dan nadelen (vinden wij) #influencer.

Wat zijn de voordelen?

Wil je graag een hond maar werk je hele dagen? Neem een kat zeggen ze dan, die kan goed alleen zijn. Nee, deze blog is niet bedoeld om je een kat aan te praten, dat laten we aan de kattenmensen over ?. Maar voor veel mensen is het normaal dat ze langer dan 10 uur per dag van huis zijn. Is het dan per definitie niet te doen om aan een hond te beginnen? Niet perse. Je kan ervoor kiezen om een hondensitter in te schakelen, maar dat brengt vaak extra reistijd, planning en kosten met zich mee. Buren of (schoon)ouders opzadelen met de zorg van je hond is voor een keer natuurlijk niet erg, maar die wil je niet elke werkdag belasten. Je hond mee nemen naar kantoor zou een praktische oplossing zijn en het heeft ook nog eens gezondheidsvoordelen.

  • Zitten is het nieuwe roken hoor je wel eens. Regelmatig even de beentjes strekken is dus verstandig, en laat die harige rakker daar nou een mooi excuus voor zijn! Nog een bijkomend voordeel is dat je gelijk wat vitamine D op doet in de buitenlucht. We kunnen nog wel even door blijven gaan op dit voordeel, want wandelen zorgt ook voor creativiteit en vermindering van stress. Win win win dus!
  • Verder zorgen honden voor een goede stemming. Is er een hond op de werkplek, dan is er een meer vriendelijke en ontspannen sfeer, zelf als het echt heel druk is. Het kriebelen en aaien van de zachte vacht kan leiden tot het vrijkomen van oxytocine, ook wel het ‘gelukshormoon’ of ‘knuffelhormoon’ genoemd. En laten we eerlijk zijn, dat kunnen we tijdens het dagelijkse kantoorleven wel goed gebruiken.
  • Post op je socials een foto van je officedog en de likes en reacties stromen binnen! Je kan je kantoorhond in zetten voor heel wat branding- en marketingdoeleinden.

Waar moet je rekening mee houden?

  • Heb je al moeite om de packleader te zijn in het dagelijkse leven? Dan is de kans natuurlijk groot dat je hond op kantoor ook niet echt naar je gaat luisteren. En dat kan behoorlijke irritaties opleveren. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s. Niemand zit te wachten op een blaffende hond wanneer je met een klant in gesprek bent. En angstige honden kunnen misschien uit gaan halen. Hoewel sommige honden kunnen wennen aan de situatie, zijn andere honden er gewoonweg niet geschikt voor.
  • De overheid is nog niet overstag om ouderschapsverlof te regelen voor het aanschaffen van een puppy, helaas! Hou er rekening mee dat het tijd kost om je puppy zindelijk te maken en te laten wennen aan het feit dat het z’n broers en zusjes niet meer om zich heen heeft. Dit is op zich al een hele intense periode ook voor jouw als baasje. Bedenk hoe je hier mee om gaat, wellicht goed om te overwegen om daar vakantiedagen voor op te nemen. Het kan wel 7 tot 8 maanden duren voordat een pup volledig zindelijk is, je zal hier dus veel tijd aan moeten besteden.

Welk ras is het meest geschikt als kantoorhond?

Noran, Noortje en Tommie zijn alle drie Poedel soorten. Intelligente en erg vriendelijke honden. Ze verliezen weinig haar omdat het haar wat ze loslaten in hun ondervacht blijft steken. Dit betekent minder kans op allergie.

Laten we voorop stellen dat niet alle honden geschikt zijn om mee te nemen naar je werk. Uiteraard heeft veel te maken met opvoeding en gedrag van je hond. Sommige honden worden als puppy meegenomen naar kantoor. Andere honden pas op latere leeftijd. Voor deze laatste groep is het waarschijnlijk iets lastiger op kantoor. 

We beseffen heel goed dat dit artikel niet bepaald objectief geschreven is. Tja, je bent een hondenliefhebber of niet. Maar we hopen dat je hier wat aan hebt. Wat is jouw mening over een kantoorhond? We zijn benieuwd, deel het in de comments! Dikke tip: willen jij en je collega’s graag een kantoorhond, maar is je manager nog niet overstag? Deel dit artikel in je groepsapp en laat hem bezwijken onder de groepsdruk. Iets met puppy-ogen ?!


Geschreven door

Tommie

Office Manager

1 reactie

  1. Ook bij ons op kantoor hebben we het gehad over een hond! Goed voor je fysieke gezondheid en werkplezier!

Comments are closed.

Andere blogartikelen

Stijging minimumloon per 1 juli 2023

Op 1 januari 2023 ging het minimumloon al in één keer omhoog met 10,15% en op 1 juli 2023 is er opnieuw een verhoging van […]

Lees verder

Vierwekelijkse betaalkalender 2023

Wanneer kan ik mijn salaris verwachten? Wanneer je ervoor kiest je salaris eenmaal per 4 weken uit te laten betalen, dan is het handig om […]

Lees verder

Wijzigingen per 1 januari 2024

Terwijl de laatste dagen van dit jaar aftellen, blikken we alvast vooruit naar 2024. Want ook weer voor volgend jaar zijn er een aantal wijzigingen […]

Lees verder
App met ons
1
Hi! Kunnen wij je helpen?