Een oplossing in financieel lastige tijden

Lig jij s ’nachts wakker van de rekeningen die je nog moet betalen? Je bent niet de enige en het is zeker niet iets om je voor te schamen. Voor veel mensen zijn het lastige tijden, vooral op financieel gebied. Energierekeningen waar je grijze haren van krijgt, met samengeknepen billen bij de kassa van de supermarkt staan. De prijzen blijven stijgen en het is dus voor veel mensen lastig om rond te komen.

Vooral bij flexwerkers zien we een stijging van geldproblemen. Deze groep heeft het zwaar te verduren omdat er meestal geen financiële buffer is. Tijdens de coronacrisis kwamen de flexwerkers als eerste zonder werk te zitten. Geen inkomsten maar wel de vaste lasten die gewoon door blijven gaan.

Bespaartips van Stadsbank Oost-Nederland

Geldzorgen brengt veel stress met zich mee. Het breekt je op en je kan er letterlijk ziek van worden. Emveflex realiseert zich dat goed en wil graag helpen. Maar hulp gaat verder dan het verstrekken van een voorschot of lening. Het begint met het op orde krijgen van je financiële zaken.

Daarom vroegen wij Stadsbank Oost-Nederland om handige bespaartips. De Stadsbank is dé schulddienstverlener in Oost Nederland en werkt, zonder winstoogmerk, in opdracht van 21 gemeenten in Twente en de Achterhoek.

Gemeentepolis

Vanaf november kun je jaarlijks de zorgverzekering oversluiten naar een gemeentepolis. Dit kan volgens de Stadsbank een behoorlijke besparing zijn. De gemeentepolis is een collectieve zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, chronische ziekte of beperking en geeft korting op de premie en hogere vergoedingen op je zorgverzekering. Op gezondverzekerd.nl vind je meer informatie.

Regelingen waar je mogelijk recht op hebt

Ook wijst de Stadsbank ons er op dat er veel regelingen zijn om mensen te helpen die krap zitten. Zo veel zelfs, dat je ze onmogelijk allemaal kent. Neem contact op met je gemeente en zoek samen uit of er regelingen zijn waar je mogelijk recht op hebt.

Energienota

De energienota is voor veel mensen een heet hangijzer weet de Stadsbank. Het kan zijn dat je energiecontract nog even loopt, dan betaal je nu de prijs die in je contract staat. Moet je nu een nieuw contract oversluiten, dan kan de maandelijkse energienota veel duurder uitvallen. Gemeenten ondersteunen in veel gevallen mensen met een laag inkomen en een hoge energienota.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Ook is er sinds kort het Tijdelijk Noodfonds Energie. Daar kun je een gedeeltelijke vergoeding aanvragen voor je hoge energiekosten. Als je alleenstaand bent, kun je de vergoeding aanvragen als je minder dan 2.980 euro (bruto) verdient. Woon je samen? Dan moet je samen een inkomen hebben van minder dan 3.794 euro (bruto). De energierekening moet 10 tot 13 procent van het inkomen zijn. De bedragen zijn inclusief vakantiegeld. Aanvragen kan via Tijdelijk Noodfonds Energie.

Minder energie gebruiken is volgens de Stadsbank altijd goed. Op milieucentraal.nl vind je veel tips om energie te besparen. Door slimmer gebruiken kan je al 15% op energie besparen zonder dat het iets kost, neem je kleine maatregelen dan bespaar je nog eens 15%. Zeker de moeite waard!, aldus de Stadsbank.

Waar kun je volgens de Stadsbank nog meer aan denken:

  • Besparen op uitgaven – Op de site van het NIBUD.nl staan veel tips hoe je op je dagelijkse uitgaven bespaart.
  • Gratis kasboek apps – Er zijn veel gratis apps om je uitgaven makkelijk bij te houden. Want om te besparen, moet je eerst weten waar je geld aan uitgeeft;
  • Loop je abonnementen langs – Ongemerkt heb je vaak een aantal abonnementen. Bij elkaar kan het een heel bedrag zijn. Kijk welke je echt wil houden en zeg de rest op;
  • Ongebruikelijke bespaartips – Wanneer je bespaartips googelt komt er een berg aan websites naar boven met ongebruikelijk en verrassende bespaartips. Niet alles is even bruikbaar maar er zitten goede tips tussen. Zeker de moeite waard om eens goed doorheen te lopen;

Doe een aanvraag voor een GRATIS budgetcoach

Hopelijk kunnen deze tips van Stadsbank Oost Nederland jou verder helpen. Heb je behoefte aan meer tips of wil je graag sparren over je dit onderwerp? Dan kun je via Doorzaam (het fonds van de uitzendbranche) een aanvraag doen voor Budgetcoaching. De budgetcoach bekijkt je financiële situatie en geeft antwoorden, adviezen en begeleiding hierin, het is geheel GRATIS. Vraag ons op kantoor naar meer informatie.

Wil je dit liever zonder tussenkomst van ons en anoniem blijven? Stuur dan een email naar info@doorzaam.nl


Geschreven door

Carlijn Kleinjan

Senior Consultant

Andere blogartikelen

Hoe maak je een cv?

Handige tips voor een ijzersterk cv! Een cv is een belangrijk document om jezelf te presenteren aan potentiële werkgevers en het geeft een overzicht van […]

Lees verder

De voordelen van een kantoorhond

Hoe draagt een hond bij aan plezier op de werkvloer? Mensen die wel eens bij ons op kantoor zijn geweest, hebben vast wel eens kennis […]

Lees verder

Vierwekelijkse betaalkalender 2023

Wanneer kan ik mijn salaris verwachten? Wanneer je ervoor kiest je salaris eenmaal per 4 weken uit te laten betalen, dan is het handig om […]

Lees verder
App met ons
1
Hi! Kunnen wij je helpen?