We besteden vaak veel aandacht om een gezellige en knusse sfeer te creëren in huis. Waarom dan niet op kantoor? De meeste mensen zijn vaker op kantoor dan in huis! We geven je tips hoe je dit kan doen en vertellen je alles over de voordelen.

Goede bureaustoel

We beginnen met het praktische gedeelte. Want een goede bureaustoel is essentieel als jij lekker wil werken. Zorg ervoor dat deze op de juiste hoogte is afgesteld. Dit geldt ook voor je bureau. Kan deze in hoogte worden versteld? Op die manier kan je de juiste houding aannemen: armen en benen in een hoek van 90°. Scheelt ook weer fysio kosten 😉 Thank me later!

Clean desk of niet?

Er zijn bedrijven die hier streng op controleren, een clean desk policy. Met andere woorden, er mag niks op je bureau liggen aan het einde van de dag. Geen bakjes en papieren. Als fanatieke opruimer ben ik het hier deels mee eens. Deels als in, ik vind het belangrijk om een opgeruimd bureau te hebben, want in mijn geval zorgt dat voor een opgeruimd hoofd. Maar aan de andere kant vind ik het wel gezellig staan als ik mijn pennetjes en andere spulletjes op een stylisch verantwoorde manier kan neerzetten. En ik word er zo gelukkig van als ik verse bloemen op mijn bureau heb staan, geurkaarsje erbij en hoppa lekker aan het werk!

Persoonlijke touch

Aaahhh, now we’re talking. Hier gaan wij helemaal los. Het leukste om te doen. Wij vinden het heerlijk om elke week verse bloemen op tafel te hebben staan, we fleuren de boel op met leuke woonaccessoires zoals geurstokjes, geurkaarsen en andere leuke spulletjes. Maar dit kan je zo gek maken als je zelf wil natuurlijk. De decoratie is ook leuk om te gebruiken voor je social media posts. Maak je af en toe een foto of video van jezelf of je werkplek dan is het wel zo gezellig als er iets leuks op de achtergrond staat, zoals een bos bloemen. Leuke accessoires hoeven ook helemaal niet duur te zijn, denk aan een leuk letterbord of leuke bakjes waar je je punaises en paperclips op kan bergen. Of fotolijstjes aan de muur met leuke teamfoto’s of certificaten en keurmerken. Winkels waar je leuke budget accessoires kan shoppen zijn Ikea, Kwantum, Hema en Xenos bijvoorbeeld.

Rustige plek      

Een plekje waar je je even kan afzonderen kan ook heel nuttig zijn. Niet alleen om je even terug te trekken als je een telefoontje wil plegen maar denk ook aan een aparte plek om even te lunchen met je collega’s. Dit is belangrijk om je even te kunnen ontspannen. Even weg van je beeldscherm. En lunchen achter je bureau is ook niet zo fris.

Planten

Ik vind het altijd zo bijzonder hoe een plant een plekje af kan maken. Dit zorgt altijd voor zoveel gezelligheid. Maar planten zijn ook heel belangrijk en gezond voor de lucht. Je kan zoeken op planten die heel geschikt zijn voor een kantoorruimte omdat ze de lucht zuiveren. Let er wel op dat je de juiste plant kiest door te letten of het veel licht nodig heeft, of juist niet. En vergeet ze geen water te geven, dat is dan ook weer goed voor jezelf om even je beentjes te strekken.

Ik kan nog wel even door gaan over dit onderwerp. Maar met deze tips kom je al een heel eind. En als je werkgever er niet voor open staat, begin dan gewoon met het gezellig maken van je eigen werkplek. Wedden dat de rest overstag gaat!


Geschreven door

Carlijn Kleinjan

Senior Consultant

Andere blogartikelen

Vierwekelijkse betaalkalender 2023

Wanneer kan ik mijn salaris verwachten? Wanneer je ervoor kiest je salaris eenmaal per 4 weken uit te laten betalen, dan is het handig om […]

Lees verder

Wijzigingen per 1 januari 2024

Terwijl de laatste dagen van dit jaar aftellen, blikken we alvast vooruit naar 2024. Want ook weer voor volgend jaar zijn er een aantal wijzigingen […]

Lees verder

Stijging minimumloon per 1 juli 2023

Op 1 januari 2023 ging het minimumloon al in één keer omhoog met 10,15% en op 1 juli 2023 is er opnieuw een verhoging van […]

Lees verder
App met ons
1
Hi! Kunnen wij je helpen?